• darkblurbg
  HEROM
  Paintball voor iedereen
 • darkblurbg
  HEROM
  Met vrienden en familie naar Giethoorn
 • darkblurbg
  HEROM
  De leukste escape room!
 • darkblurbg
  HEROM
  Lasergamen voor jong en oud

Voor jouw bedrijfsfeest, vrijgezellenfeest, familiefeest of kinderfeest is paintball bij Herom in Giethoorn een belevenis. Vol actie en spanning in teamverband of individueel spel.

Uitgerust met een masker, camouflage pak en een paintballmarker sluip je over het parcours. Jouw missie is om samen met je teammaten de vlag in handen te krijgen. Voorzichtig sluip je dichterbij, maar opeens wordt je onder vuur genomen door twee tegenstanders die zich hebben verschanst. Je roept om hulp, maar het is te laat.

Nee, dit is geen scène uit een actiefilm maar iets wat dagelijks voorkomt bij Herom Paintball Giethoorn vlakbij Zwolle / Overijssel.

Geschiedenis

Net als veel andere vormen van sport en spel komt paintball oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Al vanaf de introductie in Nederland hebben de initiatiefnemers van Paintball Giethoorn zich bezig gehouden met deze aantrekkelijke en actieve vorm van vrijetijdsbesteding. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de start van Paintball Giethoorn in 1999.

Paintball in het kort

Paintball, het spel met gelatine gevulde balletjes, is geschikt voor jong en oud. Dit strategische spel wordt gespeeld binnen in een loods met diverse hindernissen, kamers en torens. De deelnemers, gekleed in overalls, worden verdeeld in twee teams. Het doel van dit spel verschilt per missie . Dit kan bijvoorbeeld het veroveren van de vlag van de tegenstander, het beschermen van de president of het innemen van een vijandelijk fort. De vijand wordt uitgeschakeld met paintballs, speciale balletjes die milieuvriendelijk zijn. Elk spel duurt ongeveer twintig minuten en staat onder leiding van een marshall.

Voorbereiding

Veiligheid staat bij Paintball Giethoorn hoog in het vaandel. Daarom krijgt u na aankomst op onze  locatie eerst een uitgebreide instructie over het spel, de uitrusting en de veiligheidsregels door één van onze gekwalificeerde medewerkers. Daarna ontvangt u de benodigde uitrusting en worden de teams ingedeeld. 

Het spel

De regels zijn simpel. Als een van de deelnemers door een bal van het andere team wordt geraakt is dit een Hit. De getroffene zal het speelveld verlaten. Door het uitschakelen van de tegenstander kan op een strategische manier jacht worden gemaakt op de vlag. Maar overwicht in het spel betekent niet direct dat je de winnaar wordt! Een foutieve beslissing in de organisatie of een onoplettendheid van een van je teamgenoten kan ervoor zorgen dat je afscheid moet nemen van enkele strijdkrachten. Je moet je terugtrekken. Door middel van improvisatie, het aanvallen vanuit een onverwachte hoek en het verrassen van je tegenstander is het mogelijk om je doel alsnog te bereiken. Het team dat als eerste de vlag van de tegenpartij verovert, is de winnaar. Op een dag, middag of avond worden meerdere rondes gespeeld. Zo krijgen de deelnemers die al vroeg de strijd hebben moeten opgeven nogmaals de kans zich te bewijzen.

Paintball is een spannend spel. Deelnemers die in het wilde weg en op eigen houtje op pad gaan, zullen het niet redden. Er is meer voor nodig om dit spel te winnen. Strategie, creativiteit en overleg met teamgenoten, dit alles vormt de basis voor een goed resultaat. Na de instructies van de marshall zal elk team een plan maken om de tegenpartij uit te schakelen.

 1. Indoor en Outdoor Paintball
 2. Spel. incl.  verfballetjes, gedesinfecteerde masker, overall en marker
 3. U kunt altijd balletjes bijkopen Boek nu je paintball uitje bel ons of whatsapp op nr 06 53929944